Χρειάζεστε Άμεση Βοήθεια;

693-200-8660 Ώρες Επικοινωνίας: 07:00 - 23:00 και Σαββατοκύριακα

Διαδικασια Ανακτησης Δεδομενων

Η ακριβής διαδικασία ανάκτησης δεδομένων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του αποθηκευτικού μέσου αλλά και την βλάβη που αυτό έχει, αλλά συνήθως περιλαμβάνει τις εξής βασικά βήματα:

Διαδικασία ανάκτησης δεδομένων

Η ακριβής διαδικασία ανάκτησης δεδομένων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του αποθηκευτικού μέσου αλλά και την βλάβη που αυτό έχει, αλλά συνήθως περιλαμβάνει τις εξής βασικά βήματα:

  • 1. Αρχική αξιολόγηση: Η FixDisk Data Recovery Services αρχικά αξιολογεί την κατάσταση των αποθηκευτικών μέσων και τη φύση της απώλειας δεδομένων. Αυτή η αξιολόγηση συνήθως περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών για τον τύπο του μέσου, τις αιτίες της απώλειας και την εκτίμηση των πιθανοτήτων ανάκτησης.

  • 2. Επεξεργασία του μέσου: Ανάλογα με τον τύπο του μέσου και την αιτία της απώλειας, η FixDisk εφαρμόζει τις κατάλληλες τεχνικές για την επεξεργασία του μέσου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αποκατάσταση φυσικής βλάβης, την απομόνωση των ελαττωματικών τμημάτων ή την ανάκτηση δεδομένων από τη μνήμη.

  • 3. Ανάκτηση δεδομένων: Μετά την επεξεργασία του μέσου, η FixDisk προχωρά στην πραγματική ανάκτηση των δεδομένων. Αυτό γίνεται με τη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών και τεχνικών που επιτρέπουν τoν εντοπισμό και την επαναφορά των διαγραμμένων (ή μη) δεδομένων.

  • 4. Επαναφορά και παράδοση: Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκτησης, η εταιρία ελέγχει δειγματοληπτικά την ακεραιότητα των ανακτηθέντων δεδομένων και τα παραδίδει στον πελάτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτηθεί η επανεγκατάσταση των δεδομένων στο σύστημα του πελάτη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ακριβής διαδικασία μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα της απώλειας δεδομένων, τον τύπο των μέσων αποθήκευσης και την μέθοδο που θα ακολουθηθεί προκειμένου η FixDisk να προσφέρει τις υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων που θα έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα σε λογικό κόστος.

Ποια είναι τα εργαλεία και οι τεχνικές ανάκτησης δεδομένων;

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ανάκτηση δεδομένων. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν:

  • 1. Λογισμικό ανάκτησης δεδομένων: Υπάρχουν ειδικά λογισμικά σχεδιασμένα για την ανάκτηση δεδομένων από διάφορα μέσα αποθήκευσης, όπως σκληρούς δίσκους, SSDs, αποθηκευτικά μέσα USB, κάρτες μνήμης και άλλα. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν την εντοπισμό και την ανάκτηση απομονωμένων αρχείων ή ολόκληρων δομών φακέλων.

  • 2. Εξειδικευμένα εργαλεία υλικού (hardware): Για την ανάκτηση δεδομένων από φυσικά κατεστραμμένους σκληρούς δίσκους ή άλλων αποθηκευτικών μέσων, πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα εργαλεία υλικού. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν την ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους με βλάβη, αλλοίωση ή άλλες φυσικές αιτίες απώλειας δεδομένων.

  • 3. Εργαλεία ανάκτησης αρχείων: Ορισμένα εργαλεία επικεντρώνονται στην ανάκτηση συγκεκριμένων τύπων αρχείων, όπως φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και άλλα. Αυτά τα εργαλεία είναι χρήσιμα όταν χρειάζεστε να επαναφέρετε μόνο συγκεκριμένα αρχεία που έχουν χαθεί.

  • 4. Τεχνικές ανάκτησης από backup: Εάν υπάρχει ένα πλήρες και ενημερωμένο αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, μπορεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων απλώς με την επαναφορά από το αντίγραφο ασφαλείας. Αυτή η διαδικασία είναι γρήγορη και αξιόπιστη.

  • 5. Ανάκτηση δεδομένων με επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση (Rollback):: Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων με την επαναφορά του συστήματος σε μια προηγούμενη κατάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση συστημάτων επαναφοράς ή με την εκτέλεση διαδικασιών αναίρεσης (undo) σε βάθος χρόνου.

Αυτά είναι μερικά από τα κύρια εργαλεία και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ανάκτηση δεδομένων. Η επιλογή του σωστού εργαλείου ή της κατάλληλης τεχνικής εξαρτάται από τη φύση της απώλειας δεδομένων και τον τύπο του μέσου αποθήκευσης που πρέπει να ανακτηθούν τα δεδομένα.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Παρέχουμε Δωρεάν Διάγνωση του προβλήματος του χαλασμένου σκληρού δίσκου. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσετε για να μάθετε πόσο θα κοστίσει η ανάκτηση των δεδομένων σας.